fbpx

Coachen is mensenwerk. Coachen is maatwerk. Iedere coach vliegt het aan op zijn of haar eigen, unieke manier. Dat is logisch, want als coach en trainer ben je zelf het instrument waarmee je werken moet. Dus als jij op zoek bent naar een coach, is het handig om te weten welke mens erachter steekt. Dan kun je beter inschatten of dit past bij wat jij nodig hebt. Daarom vertel ik graag meer over wie ik ben, wat mijn drijfveren zijn, hoe ik werk en hoe dat zo gekomen is.

Profielfoto 2021

Ik ben Angeline Schoor, de mens achter Da Capo Coaching. Geboren en getogen in Haarlem en na vele omzwervingen uiteindelijk geland in een dijkhuisje op het platteland van de Hoeksche Waard. Op deze idyllische plek heb ik ook mijn praktijk. Een stil en groen oord om tot jezelf te komen en in alle rust te werken.

Het voelt alsof ik hier al een eeuwigheid zit. Maar dat is niet zo. Hoe ben ik eigenlijk tot coachen gekomen en hoe pak ik dat aan?

 

 
Coaching vanuit drie ikken

Het ontstaan van mijn coaching en training is een verhaal waarin drie van mijn ikken de hoofdrol spelen: mijn leiderschaps-ik, mijn muziek-ik en mijn schrijvers-ik.

leiderschap ganzen 2

 

Mijn leiderschaps-ik heeft ruim 25 jaar met veel plezier leiding gegeven. Belangrijkste drijfveer daarbij: mensen laten groeien en bloeien. Coachend leiderschap dus. In 2014 komt er een kentering.

 

 

 

 

Taal, een van de invalshoeken van Da Capo Coaching

Mijn schrijvers-ik, die van reizen houdt en daar boeken over schrijft, wil naar Vietnam en vraagt aan de leiderschaps-ik: ‘Gaan we voor of na de reorganisatie?’ Samen komen ze tot de onthutsende conclusie dat dit de vijfde reis op rij is die om een reorganisatie heen wordt gepland. Zijn we eigenlijk nog wel bezig met coachend leiderschap….?

 

 

cropped IMG 8162b muzieknootje handtekening dunne pen

 

 

De muziek-ik, al sinds de prille jeugd actief in de muziek en hartstochtelijk zangeres/harpiste/componiste, doet ook een duit in het zakje. ‘Ik wil niet los van jullie staan, ik wil meedoen! Kunnen we niet met zijn drieën proberen om mensen te laten groeien en bloeien?’

 

 

 

 

De drie ikken slaan de handen ineen en beginnen aan de reis naar een beroep waarin ze alle drie, apart én gezamenlijk, kunnen stralen. Dus zo ben ik coach/trainer geworden. In die rol kun je namelijk al je talenten, ervaringen en vaardigheden meenemen en voor iedere coachee of groep juist inzetten wat het beste aanslaat bij de wensen en behoeften. Je levert tenslotte maatwerk.

In de praktijk betekent dit dat mijn leiderschaps-ik gretig put uit de jarenlange leidinggevende ervaring en bijbehorende eigenschappen als analyseren, resultaat boeken, structuur aanbrengen en heldere bewoordingen. Het hoofd mag helemaal los. Lekker concreet en voeten stevig op de grond. De muziek-ik en de schrijvers-ik zijn met hele andere zaken bezig. Die hebben veel meer met gevoel, intuïtie, creativiteit. Het hart staat wijd open.

Zet ze alle drie bij elkaar en hoofd en hart komen op een natuurlijke manier samen. Dat betekent coaching en training met een mix van concrete en krachtige coachingsmethodieken als systemisch werken, transactionele analyse, NLP, lichaamsgericht werken en cognitieve gedragstherapie, aangevuld met werkvormen waarin muziekimprovisaties en metaforen een rol spelen.

Verbinding hoofd en hart. Da Capo Coaching.

Met mijn drie ikken kan ik je helpen keuzes te maken vanuit je gevoel, zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen. Of met andere woorden: doelgericht werken aan je (persoonlijk) leiderschap met ruimte voor de stem van je hart.

De ligging van mijn praktijk draagt hier zeker aan bij. Stil en landelijk, tussen velden en dijkjes, dicht bij het water. In mijn spreekkamer hoor je altijd het geluid van de vogels. Hou je van wandelen? Geen probleem. Dat is hier een kwestie van de deur uitlopen. Lopend in het groen is het goed sparren en lijkt het wel of de inzichten gemakkelijker bij je binnenkomen.

Kom eens langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Een afspraak maken kan hier.

Angeline Schoor
Da Capo Coaching