fbpx

Op een zonnige lenteochtend zit in mijn berichtenbox van LinkedIn een bericht van Marie José Rietdijk: of ik mee wil werken aan een podcast over levensverhalen.

Deze vraag triggert mij. Als coach hoor ik veel levensverhalen, dus daar kan ik over meepraten. Ik bel haar voor meer informatie. Het is een leuk gesprek en haar aanpak verrast mij: zij wil het niet hebben over levensverhalen in het algemeen, maar over mijn persoonlijke levensverhaal.

“Coaches zijn allemaal mensen met een bijzonder levensverhaal en dat is vaak een onderliggende reden om coach te worden”, zegt ze tegen me. “Ik zag een tijdje geleden een oproep voor levensverhalen, maar coaches mochten niet meedoen. Ze waren bang dat dit zou uitdraaien op reclame maken voor hun coachpraktijk. Dat vind ik zo onterecht dat ik zelf een serie aan het maken ben over levensverhalen van coaches. Doe je mee?”

Natuurlijk wil ik meedoen. We maken een afspraak voor een gesprek aan haar keukentafel, want daar neemt ze haar levensverhalen op. Op de afgesproken dag reis ik af naar haar stille, landelijk gelegen huis in het mooie Brabant.

In deze video praten Marie José en ik over mijn levensverhaal en krijg je een beeld van de mens Angeline die achter Da Capo Coaching zit.

Marie José Rietdijk is samen met Jacqueline Moleman eigenaar van Creatieopstellingen. Samen bekrachtigen zij ondernemende coaches en therapeuten met transformatieve vaardigheden om zelf weer in flow te komen.