fbpx
0 item - €0,00 0

Over Da Capo Coaching

Wat betekent Da Capo?

Da Capo is een muziekterm en betekent “Terug naar het begin”. Als je in je bladmuziek dit teken tegenkomt, is het de bedoeling dat je daar stopt en terug gaat naar het begin om het stuk nog een keer te spelen.

Soms kom je in je leven of carrière ook op zo'n Da Capo moment. Een punt waarop je denkt: “Hoe ben ik hier gekomen?” Momenten waarop je van jezelf verwijderd of vervreemd raakt en je je niet meer verbonden voelt met de weg die je bewandelt. Dan is het goed om even stil te staan en terug te gaan naar je begin, je kern en van daaruit opnieuw te beginnen.

Profielfoto Angeline Schoor

Wie is Da Capo Coaching?

Angeline Schoor is de mens achter Da Capo Coaching. Geboren en getogen in Haarlem en na vele omzwervingen uiteindelijk geland in een dijkhuisje op het platteland van de Hoeksche Waard. Op deze idyllische plek heb ik ook mijn praktijk. Een stil en groen oord om tot jezelf te komen en in alle rust te werken.

COACHING VANUIT DRIE IKKEN

Het ontstaan van mijn coaching en training is een verhaal waarin drie van mijn ikken de hoofdrol spelen: mijn leiderschaps-ik, mijn muziek-ik en mijn schrijvers-ik.

Mijn leiderschaps-ik heeft ruim 25 jaar met veel plezier leiding gegeven. Belangrijkste drijfveer daarbij: mensen laten groeien en bloeien. Coachend leiderschap dus. In 2014 komt er een kentering.

Mijn schrijvers-ik, die van reizen houdt en daar boeken over schrijft, wil naar Vietnam en vraagt aan de leiderschaps-ik: ‘Gaan we voor of na de reorganisatie?’ Samen komen ze tot de onthutsende conclusie dat dit de vijfde reis op rij is die om een reorganisatie heen wordt gepland. Zijn we eigenlijk nog wel bezig met coachend leiderschap….?

De muziek-ik, al sinds de prille jeugd actief in de muziek en hartstochtelijk zangeres/harpiste/componiste, doet ook een duit in het zakje. ‘Ik wil niet los van jullie staan, ik wil meedoen! Kunnen we niet met zijn drieën proberen om mensen te laten groeien en bloeien?’

De drie ikken slaan de handen ineen en beginnen aan de reis naar een beroep waarin ze alledrie, apart én gezamenlijk, kunnen stralen. Dus zo ben ik coach/trainer geworden. In die rol kun je namelijk al je talenten, ervaringen en vaardigheden meenemen en voor iedere coachee of groep juist inzetten wat het beste aanslaat bij de wensen en behoeften. Je levert tenslotte maatwerk.

In de praktijk betekent dit dat mijn leiderschaps-ik gretig put uit de jarenlange leidinggevende ervaring en bijbehorende eigenschappen als analyseren, resultaat boeken, structuur aanbrengen en heldere bewoordingen. Het hoofd mag helemaal los. Lekker concreet en voeten stevig op de grond. De muziek-ik en de schrijvers-ik zijn met hele andere zaken bezig. Die hebben veel meer met gevoel, intuïtie, creativiteit. Het hart staat wijd open.

Zet ze alledrie bij elkaar en hoofd en hart komen op een natuurlijke manier samen. Dat betekent coaching en training met een mix van concrete en krachtige coachingsmethodieken als systemisch werken, transactionele analyse, NLP,  lichaamsgericht werken, opstellingen en cognitieve gedragstherapie, aangevuld met werkvormen waarin muziekimprovisaties en metaforen een rol spelen.

Met mijn drie ikken kan ik je helpen keuzes te maken vanuit je gevoel, zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen. Of met andere woorden: doelgericht werken aan je (persoonlijk) leiderschap met ruimte voor de stem van je hart.

Tarieven

Trajecten zijn altijd maatwerk en ik werk op basis van een uurtarief van € 187,50 exclusief BTW. Voor particulieren hanteer ik een kortingsuurtarief van € 105,= inclusief BTW.

Werkverleden

• Coach bij programma Organisatie-energie, gemeente Rotterdam
• Teamleider HR Advies, gemeente Rotterdam
• Teamleider Handhavingsacademie, gemeente Rotterdam
• Teamleider Informatie, Collectie & Catalogus, Bibliotheek Rotterdam
• Teamleider Wijkbibliotheken, Bibliotheek Rotterdam
• Hoofd Interne Organisatie, Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Opleidingen

• Master Coach, Europees Instituut/De Baak
• Erkend Coach ST!R
• Hoger Management voor non-profit organisaties, ISBW
• Strategisch HRM, Erasmus Universiteit
• Strategische visie en innovatie, Europees Instituut/De Baak
• Harptherapie, harpiste Anouk Platenkamp
• TeamRol-Indexator Expert

Samenwerkings partners