0 items - €0,00 0

Over Da Capo Coaching

Wat betekent Da Capo?

Da Capo is een muziekterm en betekent “Terug naar het begin”. Als je in je bladmuziek dit teken tegenkomt, is het de bedoeling dat je daar stopt en terug gaat naar het begin om het stuk nog een keer te spelen.

Terug naar het begin

Soms kom je op een punt in je leven of carrière waarop je denkt: “Hoe ben ik hier gekomen?” Momenten waarop je van jezelf verwijderd of vervreemd raakt en je je niet meer verbonden voelt met de weg die je bewandelt. Dan is het goed om even stil te staan en terug te gaan naar je begin, je kern en van daaruit opnieuw te beginnen.

Angeline Schoor, Da Capo Coaching

Wie is Da Capo Coaching?

Angeline Schoor is de mens achter Da Capo Coaching. Mensen helpen te groeien en bloeien is voor mij een belangrijke drijfveer. In mijn jarenlange carrière als leidinggevende staat dit centraal. In 2017 richt ik Da Capo Coaching op om dit te combineren met mijn twee andere grote drijfveren: mijn liefde voor muziek en mijn fascinatie voor taal. Vanaf dat moment zijn leiderschap, muziek en taal de invalshoeken van mijn coaching en training.

DE DRIE INVALSHOEKEN

Da Capo Coaching loopt vanuit de invalshoeken leiderschap, taal en muziek met je mee op weg naar een leiderschap met hoofd én hart.

Leiderschap – groeien en bloeien

In 1991 stap ik in mijn eerste leidinggevende functie. In de 25 jaren die daarop volgen zie ik veel organisaties van binnen. Waar jij nu als leidinggevende in de praktijk tegenaan loopt, ondervind ik dan aan den lijve. Hoewel ik doel- en resultaatgericht ben, haal ik de meeste voldoening uit het laten groeien en bloeien van mensen en ruimte bieden aan out-of-the-box denken, aan creativiteit. Coachend leiderschap dus. Mensen helpen te stralen doet mij stralen. In 2016 is er een kentering. Bij het plannen van mijn vakantie hou ik rekening met de reorganisatie waarin ik mijn team begeleid. Op dat moment realiseer ik mij dat ik al vijf jaren op rij vakanties rondom reorganisaties aan het plannen ben. Is hier nog wel ruimte voor coachend leiderschap en creativiteit? Ik besluit een andere weg in te slaan en mijn passies te volgen. Da Capo Coaching ziet het levenslicht.

De verbindende kracht van muziek

Muziek is een universeel en laagdrempelig communicatiemiddel. Elke keer als ik muziek inzet, vind ik het weer een wonder hoe gemakkelijk je er contact mee maakt. Hoe laagdrempelig het is. Hoe het als vanzelf de verbinding maakt tussen hoofd, hart en lijf en je dicht bij jezelf brengt.
Vanaf mijn prille jeugd ben ik actief in de muziek. Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik zangeres wil worden. Als 9-jarig meisje begin ik op de klarinet maar verruil die na twee jaar voor de viool. Op 16-jarige leeftijd is mijn drang tot zingen en componeren niet meer te negeren en koop ik een gitaar om mezelf te begeleiden. Pas op latere leeftijd raak ik verslingerd aan de harp. Inmiddels bespeel ik dit geweldige instrument ruim tien jaar. Ik schrijf mijn eigen liedjes en composities en treed zo nu en dan op.
Met een dergelijke voorgeschiedenis spreekt het vanzelf dat muziek voor mij een natuurlijke manier van communiceren is. Het ontwikkelen van coach- en trainingsmethodieken waarin muziek een rol speelt gaat dan ook min of meer vanzelf. Deze methodieken zet in in mijn coaching en training in als dit jou kan helpen om de verbinding te maken tussen hoofd en hart.

Muzieknoot Da Capo Coaching, Invalshoek muziek
DE MAGIE VAN HET WOORD

Taal is een krachtig gereedschap waarmee je kunt bouwen en breken. Voor mij is taal geliefd speelgoed waarmee je eindeloos creatief kunt zijn. Ik hou van verhalen en ben dan ook altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Jouw verhaal.
Al op jonge leeftijd ben ik dol op spelen met taal. Ik heb nog schriftjes van de lagere school die vol staan met verhalen, beschrijvingen, sprookjes en gedichten. Mijn liefde voor taal en de magie van het woord zetten mij nog steeds aan tot schrijven. Ik heb inmiddels al aardig wat publicaties op mijn naam staan. In mijn werk als coach en trainer put ik graag uit mijn pennenvruchten. Het is waardevol gereedschap.

Taalgereedschappen

Mijn kijk op de wereld – reisverhalen
Mijn aangeboren nieuwsgierigheid naar andere mensen, plekken en culturen maken dat ik van reizen hou. Deze reizen inspireren mij altijd tot schrijven. Er staat een serie reisverhalen op mijn naam, waarin ik de lezers meeneem en het land laat ervaren door mijn zintuigen.

Met aandacht kijken – bundel korte verhalen over observaties en ontmoetingen
In het dagelijkse leven zie en beleef ik regelmatig dingen en heb ik ontmoetingen die mijn pen in beweging brengen. Korte schetsen hiervan zijn samengebracht in de bundel “Met aandacht kijken”.

Werken met metaforen – sprookjes en vertellingen
Ik ben dol op sprookjes. Ik hou van de metaforen waarmee deze vol zitten en de manier waarop sprookjes zo nauw aansluiten bij het leven van alledag. Als iets in het dagelijks leven mij raakt, schrijf ik er vaak als vanzelf een sprookje over. In “Sprookjes voor kleine en grote kinderen” zijn deze terug te vinden.

Schrijven, invalshoek taal, Da Capo Coaching

WERKWIJZE

We gaan samen op weg naar het resultaat dat jij in dit traject wilt bereiken. Ik loop naast je, ben de spiegel die in alle eerlijkheid vertelt wat hij ziet. Zonder opsmuk, oprecht en met humor.

Hoe gaat dat in de praktijk? We maken een plan van aanpak met concrete, haalbare doelen en thema’s om mee aan de slag te gaan. Daar zoeken we de beste werkvormen bij. Soms speelt muziek daarin een rol, niet altijd. Ieder coachtraject is maatwerk en daar zoeken we juist dat gereedschap bij dat bij jou het beste werkt.

Harp soelen in een vallei in Galloway, Da Capo Coaching
Tarieven

Trajecten zijn altijd maatwerk en ik werk op basis van een uurtarief van € 125,= exclusief BTW. Voor particulieren hanteer ik een kortingsuurtarief van € 95,= inclusief BTW.

Werkverleden

• Coach bij programma Organisatie-energie, gemeente Rotterdam
• Teamleider HR Advies, gemeente Rotterdam
• Teamleider Handhavingsacademie, gemeente Rotterdam
• Teamleider Informatie, Collectie & Catalogus, Bibliotheek Rotterdam
• Teamleider Wijkbibliotheken, Bibliotheek Rotterdam
• Hoofd Interne Organisatie, Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Opleidingen

• Master Coach, Europees Instituut/De Baak
• Erkend Coach ST!R
• Hoger Management voor non-profit organisaties, ISBW
• Strategisch HRM, Erasmus Universiteit
• Strategische visie en innovatie, Europees Instituut/De Baak
• Harptherapie, harpiste Anouk Platenkamp

.