fbpx

Laatste update op 21 juli 2020

Gepubliceerd LinkedIn op 17 oktober 2019

Ik heb een praktijk als coach en trainer. Daarin help ik teams en individuen stappen te zetten in hun leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Dit doe ik vanuit twee invalshoeken: aan de ene kant heb ik een jarenlange ervaring als leidinggevende en aan de andere kant ben ik muzikant. Op het eerste gezicht lijkt dit niets met elkaar te maken te hebben, maar niets is minder waar. Persoonlijke groei en krachtig leiderschap zijn juist gebaat bij een combinatie van resultaatgericht en vanuit de ratio werken en alles loslaten en je hart laten spreken. Die twee kanten heb ik allebei in huis en dat maakt mijn werk als coach en trainer leuk en veelzijdig. Geen dag is hetzelfde. Een willekeurige greep uit mijn agenda: op maandag voer ik één op één coachgesprekken, op dinsdag begeleid ik een teamsessie. Op woensdag geef ik een training over het fenomeen van muziek in coaching en training. Op donderdag sta ik met een workshop en een kort optreden op een seminar. En op vrijdag zit ik in mijn tuin na te denken over thema’s voor de volgende zomerschool. Kortom, vervelen doe ik me niet.

Maar toch mis ik iets. Als zelfstandig ondernemer werk ik alleen, niet in een team. Dat geeft veel vrijheid. Maar het is ook fijn om samen aan iets te werken, ervaringen uit te wisselen, elkaar aan te vullen en te inspireren. Daarom zoek ik regelmatig andere coaches en trainers op voor gezamenlijke opdrachten en initiatieven. Dat geeft verrassende combinaties. Een mooi recent voorbeeld is de masterclass Voice your brand, die ik met Rosalina Siwabessy en Robert Rosier verzorg.

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Ga mee terug in de tijd, naar een warme zomerdag in Amsterdam.

Rosalina, met een achtergrond in marketing, media en journalistiek, en ik ontmoeten elkaar op een netwerkbijeenkomst in het Vondelpark. Ze heeft verstand van luxury brand management en storytelling en helpt startende ondernemers om van zichzelf een sterk merk te maken. Een totaal ander werkveld dan het mijne, maar juist daarom interessant om ervaringen uit te wisselen. Bovendien hebben we als mens al direct een klik en dan gaat het eigenlijk vanzelf.

We raken aan de praat over een masterclass branding die zij samen met Robert Rosier verzorgt. Robert komt uit een heel andere hoek: zijn achtergrond is marketing, reclame en PR en hij adviseert ondernemers in het succesvol maken van hun bedrijf. Hij is ook acteur en heeft een jarenlange ervaring met NLP-technieken. Deze vaardigheden, gekoppeld aan die van Rosalina, maken een sterk concept voor branding. Maar…… hoe mooi zou het zijn om daar nog een extra element aan te te voegen!

We maken een vervolgafspraak en al snel zijn we eruit: als wij onze totaal verschillende invalshoeken en talenten bundelen, bieden we meerwaarde ten opzichte van andere trainingen op dit vlak en kunnen wij mensen daadwerkelijk een stap verder helpen. Aan het toch al krachtige mengsel van Rosalina en Robert voegen we mijn element van muziek als tool toe. Met mijn kennis over het toepassen van muziek om het hoofd tijdelijk uit te schakelen en het hart te laten spreken, kan de boodschap van Rosalina en Robert op een nog dieper niveau binnenkomen en zeggingskracht meegeven die van binnenuit komt. Bovendien breng ik met muziek net dat element van speelsheid in dat nog ontbrak. De masterclass Voice your brand is geboren. Eén plus één plus één is ineens vier geworden.

Dat is goed voor de deelnemers, maar ook goed voor ons als trainers. Want door elkaar op deze manier op te zoeken, aan te vullen en samen te werken, verbreden we onze eigen blik en werken we aan onze eigen ontwikkeling. En dat komt uiteindelijk onze klanten weer ten goede.

Wil je meer weten over deze één plus één plus één? Stuur mij, Rosalina of Robert een bericht. Of beter nog: ga het zelf ervaren! In de eerst volgende masterclass Voice your brand van 31 oktober 2019 in Zwartewaal zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

 

Masterclass Enchantique 18 september 2019