fbpx

Laatste update op 23 juli 2020

Gepubliceerd LinkedIn op 2 oktober 2017

Dat is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Ik probeer dan uit te leggen wat ik doe, maar meestal blijft het gezicht tegenover mij blanco en omwolkt door vraagtekens. Dat begrijp ik best. Muziek is een van die dingen waar je eindeloos over kunt praten zonder er een beeld bij te krijgen. Muziek moet je ervaren, voelen, beleven. Erover praten helpt niets, je moet het doen.

Daarom heb ik een workshop ontwikkeld waarin ik een paar van mijn methodieken laat zien, horen en voelen. En dat werkt. Ik ga aan de slag met een kleine groep, zodat iedereen dichtbij zit voor oogcontact en de pure muziekbeleving, zoals het binnen laten komen van de trillingen van mijn harp. Dit laatste klinkt misschien vreemd, maar het is een oeroud gegeven dat de vibraties van een harp een kalmerend effect hebben op mens en dier. Lees de geschiedenisboeken er maar eens op na. Het combineren van dit aloude fenomeen met moderne coachtechnieken levert bijzondere en zeer persoonlijke resultaten op.

Hoewel iedere sessie anders is, is één ding steeds hetzelfde: bij de eerste klanken van mijn harp zie ik bij iedereen iets veranderen; ogen worden wijder, ademhaling verdiept, schouders ontspannen. Bij de een is het verschil nauwelijks waarneembaar, bij de ander een complete transformatie. Maar hoe groot of klein de impact ook is, mijn harpmuziek komt binnen. Het wordt nog duidelijker als ik een op een met iemand aan de slag ga. Doorvragend naar die ene emotie waar de coachvraag om draait, kan ik mij volledig richten op de signalen van mijn gesprekspartner en daar mijn harpimprovisatie op afstemmen. Navigerend op verbale en non-verbale aanwijzingen ontwikkelt mijn muziek zich zodanig dat deze naadloos aansluit bij de emotie waar het gesprek over gaat. Er ontstaat een soort dans voor drie: mijn gesprekspartner, mijn harp en ik. De muziek baant de weg naar het gevoel en opent de deur naar het gesprek daarover.

Kom naar mijn workshop en ervaar het zelf.