fbpx
0 item - €0,00 0

Van mono-toon naar harmonie

Loopt je teamdoel niet synchroon met het organisatiedoel? Wil je met muziek als vervoermiddel ervaren hoe ogenschijnlijk tegenstrijdige doelen samengesmeed kunnen worden tot een harmonieus geheel, dat beter is dan de som der delen?

Organisaties hebben doelen en bestaan uit teams die met eigen teamdoelen aan de organisatiedoelen werken. Soms met en afhankelijk van elkaar, soms schijnbaar afzonderlijk. Door de focus op het teamdoel kan het dan gebeuren dat het organisatiedoel onderbelicht of zelfs bijna vergeten wordt. Hoe zorg je ervoor dat teams het organisatiedoel ervaren als de grote gemene deler van de afzonderlijke teamdoelen? Mijn ervaring is dat een bewuste leerervaring gecreëerd wordt als deze vraag op een speelse en interactieve manier benaderd wordt. Deze module gaat jullie daarbij helpen.

Hoe ziet de werkvorm eruit?

Met organisatie- en teamdoel als metaforisch uitgangspunt ga ik op een muzikale manier met het team aan de slag. Met muziek als vervoermiddel ervaren jullie hoe verschillende en ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebbende subdoelen zonder al te veel voegwerk, met een beetje souplesse en vooral veel plezier naadloos samengesmeed kunnen worden tot een gezamenlijk doel. Een harmonieus doel dat, zonder afbreuk te doen aan de inbreng van de subgroepen, beter is dan de som der delen. Een doel dat klinkt als een klok.

Wat levert het op?

Als tastbaar bewijs nemen jullie een opname van jullie prestatie mee naar huis: een muziekstuk dat gedurende deze dag speciaal voor en door het team gemaakt en uitgevoerd wordt. Dit helpt op een laagdrempelige en speelse manier organisatie- en teamdoelen in de werksituatie vast te houden.

Samengevat: met elkaar onderzoeken hoe organisatie- en teamdoelen elkaar niet in de weg hoeven te zitten, maar in harmonie naast elkaar kunnen bestaan.