fbpx
0 items - €0,00 0

TeamRol-Indexator: laat de energie weer stromen

Je team zit vol met mensen die weten wat ze doen en die goed zijn in hun werk. Maar toch hapert het in de samenwerking. Er komt niet uit wat je eigenlijk wilt. Herken je dat?

Bij het werken met teams staat het thema samenwerken vaak centraal. Op dit thema is TeamRol-Indexator (TRI) een favoriet in mijn gereedschapskist.

Hoe ziet de methode eruit?

TRI is een methode die inzicht geeft in individueel voorkeursgedrag en de wisselwerking van gedrag binnen team. Het interessante hiervan is dat gemeten wordt op vier niveaus.

  1. Actieniveau: wat doe je.
  2. Taalniveau: hoe communiceer je.
  3. Systeemniveau: in wat voor soort werkomgeving voel je je prettig.
  4. Heldniveau: wel gedrag vertoon jij als je onder druk staat.

Deze niveaus zijn nauw met elkaar verweven en werken op elkaar in. Kennis van en inzicht in voorkeursgedrag op deze niveaus geeft een handvat om bewust te kiezen voor een bepaalde manier van handelen en communiceren.

Wat levert het op?

Op basis van je persoonlijke profiel en assessmentgesprek krijg je inzicht op je eigen voorkeursgedrag in de samenwerking. Niet alleen oppervlakkig, maar op een dieper niveau.

Alle individuele profielen bij elkaar vormen een teamprofiel, dat helder laat zien hoe de verschillende vormen van voorkeursgedrag in jouw team zich tot elkaar verhouden. Het laat zien waar hiaten en overlap zitten en geeft concrete handvatten om hier verandering in aan te brengen door bewust te kiezen hoe je handelt communiceert en reageert op je omgeving.

Na de individuele assesments en de teamsessie zijn er mogelijkheden tot verdieping, zowel individueel als op teamniveau. Dit is altijd maatwerk en sluit aan bij wat voor jou werkt. Uiteraard behoort het tot de mogelijkheden om een of meerdere van mijn muzikale werkvormen zoals  Van mono-toon naar harmonie, Een ander geluidNooTzakelijke verhalen of Klank van kwaliteiten in het programma op te nemen.

Samengevat: kennis van en inzicht in je eigen voorkeursgedrag en dat van je collega’s geeft een boost aan de samenwerking en brengt de energie terug in je team.

Beknopte uitleg van de TRI-methodiek vind je hier.