fbpx

Verhalen vertellen is onlosmakelijk verbonden met de mensheid en sprookjes zijn al zo oud als de wereld. Sprookjes gaan over het leven van alledag en tegelijkertijd over tijdloze normen als goed en kwaad of arm en rijk. Een sprookje geeft de lezer op een speelse manier een les of diepere wijsheid.

Al vanaf mijn prille jeugd ben ik dol op sprookjes. Heerlijk om bij weg te dromen of je ermee te identificeren. Zelf sprookjes schrijven is voor mij helend. Een per­soon of situatie die mij hindert of irriteert, wordt ineens veel minder vervelend als deze in uit­vergrote versie in een sprookje verschijnt. In het sprookje is mijn reactie veel adequater dan in het echte leven. Ik ben immers zelf de schepper van het ver­haal. Verpakt als sprookje is de situatie ineens niet ergerlijk, maar verma­kelijk. Relativeren voor beginners.

De sprookjes in dit boek zijn ontsproten aan gebeurtenissen uit mijn eigen leven. Maar de situaties die beschre­ven worden, zijn herkenbaar voor kleine en grote kinderen. Want ook al ben ik sprookjesver­teller, ik ben ook een heel gewoon mens zoals jij, die struikelt, valt, leert en weer opstaat.

Met tekeningen van Sarah Schaddelee.