fbpx
0 items - €0,00 0

NooTzakelijke verhalen

Wil je wel eens weten wat je collega’s energie geeft? Wat inspireert en goed gaat? Waar ze blij van worden? Wil je deze succesverhalen op een ontspannen manier uitwisselen op de vleugels van muziek?

In veel organisaties is de werkdruk hoog en ligt de nadruk op stroomlijnen van werkprocessen en verbeteren van resultaten. Daarbij wordt nogal eens over het hoofd gezien dat veel dingen in de praktijk best goed gaan. Hier ligt een bron van kennis, energie en inspiratie. Jammer genoeg blijft die in veel gevallen onaangeroerd, omdat individuele succesverhalen onverteld blijven.

In de waan van de dag komt het er vaak niet van stil te staan bij wat blij maakt, ontroert of inspireert. Dit wordt niet of nauwelijks gedeeld met collega’s. In de hectiek van het dagelijkse werk ontbreekt het aan tijd en gelegenheid hier aandacht aan te geven en daar de ander (of jezelf!) eens een compliment voor te geven.

Hoe ziet de werkvorm eruit?

Kennis overdragen en elkaar inspireren met wat energie geeft is niet alleen een kwestie van tijd maken om je succesverhaal te vertellen. De manier waarop je een verhaal vertelt, maakt het verschil. Een verhaal dat met vreugde en passie wordt verteld, wordt door de luisteraar met aandacht ontvangen. Het is als een lied: je kunt een prachtige songtekst hebben, maar de boodschap ervan wordt door de muziek gedragen.

Door verhalen van mensen te omlijsten met muziekimprovisaties kun je naadloos aansluiten bij de emotie van het moment. De inhoud van het verhaal wordt op die manier aangevuld met de onderliggende emotie. Op die manier creëer je een omgeving waarin verhalen over succes, slagen, energie, ontroering, humor en trots vanuit passie verteld worden. Zo vinden de verhalen een aandachtig gehoor en wordt kennis niet alleen inhoudelijk, maar ook op een dieper niveau gedeeld. Daarbij ontstaat een ander soort connectie tussen verteller en luisteraar, zoals je die ziet tussen een muzikant en zijn publiek. Storytelling op de vleugels van muziek.

Wat levert het op?

Als tastbaar bewijs nemen jullie een werkblad mee naar huis met handreikingen voor directe toepassing in de dagelijkse praktijk en een stukje zelfreflectie. Een praktisch hulpmiddel om het door je collega vertelde verhaal om te zetten in je eigen succesverhaal.