fbpx
0 item - €0,00 0

Klank van kwaliteiten

Heb je een nieuw team of zijn er veel wisselingen geweest? Weet je eigenlijk niet precies welke kwaliteiten je collega’s hebben en ben je benieuwd naar verborgen kwaliteiten? Wil je dit op een speelse en muzikale manier ontdekken?

Heb je een nieuw team of een team waarin veel wisselingen hebben plaatsgevonden, dan is het lastig om in te schatten welke kwaliteiten je collega’s hebben. Maar ook in een team dat al jarenlang draait, kan het gebeuren dat je met elkaar in een vastgeroest patroon zit waardoor je blind bent geworden voor de soms verborgen kwaliteiten van je collega’s en van jezelf.

De workshop “Klank van kwaliteiten” sluit aan bij teams die samen sterk willen zijn en beter gebruik willen maken van elkaars kwaliteiten. Je komt erachter welke kwaliteiten dit team in huis heeft én jullie geven hier op speelse en muzikale wijze een gezamenlijke klank aan.

Hoe ziet de workshop eruit?

Aan de hand van het Kwaliteitenspel gaan we in op kwaliteiten die je bij jezelf en je collega’s ziet. De uitkomsten hiervan verwerken we tot een teamslogan. Vervolgens gaan we met jullie op een muzikale manier aan de slag en zetten we de slogan op muziek. Jullie zijn daarbij zelf het orkest. Met elkaar transformeren we de som van kwaliteiten in jullie team tot een muziekstuk. Op een speelse manier onderzoeken wij samen met jullie welke rol ieder teamlid speelt en hoe dit kan worden ingezet om tot een goede samenwerking te komen.

Wat levert het op?

Door met elkaar op een speelse en ongewone manier aandacht te geven aan de kwaliteiten van je collega’s en van jezelf zijn jullie je als teamleden meer bewust geworden van de impact daarvan op het functioneren van het team als geheel en herkennen jullie de toegevoegde waarde. Jullie hebben geleerd dat een optelsom van jullie (soms verborgen) kwaliteiten meer oplevert dan de som der delen. En niet onbelangrijk: tijdens deze workshop maken jullie met elkaar veel plezier.

Als tastbaar bewijs nemen jullie een op muziek gezette slogan mee naar het werk. Een muziekstuk dat gedurende deze dag speciaal voor en door jullie gemaakt en uitgevoerd wordt. Muziek die gaat over de kwaliteiten in jullie team.

Deze workshop geef ik in samenwerking met Andrea van Lindenberg, drijfverencoach.

Andrea van Lindenberg is drijfverencoach, intervisiebegeleider, trainer en vertrouwenspersoon, www.andreavanlindenberg.nl