fbpx

Je kent ze wel, de hobbels in je leiderschap. Als leidinggevende loop je er dagelijks tegenaan. Hoe goed je je zaken ook voor elkaar hebt, er is er altijd wel eentje die de kop opsteekt.

Al ben ik zelf geen leidinggevende meer, ik heb lang genoeg in het vak gezeten om te weten wat er allemaal op je af komt. Waar de schoen kan knellen maar ook hoe je de druk kunt verlichten. Dat komt goed van pas nu ik coach en trainer ben.

Laten we eens kijken naar de top 6 van hobbels die ik het vaakst tegenkom.

leiderschap trekken aan twee kanten

Er wordt aan twee kanten aan  me getrokken

Het hoger management verwacht dat ik mijn resultaten haal. Mijn team verwacht dat ik voor ze opkom en dat ze niet overbelast worden. 

Ik zit tussen hoog en laag en dat bijt elkaar. HELP!

 

leiderschap nee zeggen

 

Ik kan niet zo goed “Nee” zeggen

Iedereen heeft iets van me nodig en ik help mensen graag uit de brand. Er landt zo veel op mijn bord.

Ik zit het werk van anderen te doen en krijg mijn eigen werk niet af. HELP!

 

 

leiderschap twee talen

Mijn team en leidinggevende spreken twee verschillende talen

In de managementvergadering hebben we het over missie, visie en lange termijn doelen. In mijn teamvergadering gaat het over hele praktische zaken op de werkvloer.

Er worden twee verschillende talen gesproken en ik zit ertussen. HELP!

 

 

leiderschap stuiten en vooruitbranden

Sommige medewerkers zijn niet te stuiten en andere juist niet vooruit te branden

In mijn team zitten zo veel verschillende types en ze lijken allemaal een andere aanpak nodig te hebben.

Mijn benadering past niet bij iedereen. HELP!

 

leiderschap welke stijl

 

Welke leiderschapsstijl pas ik toe?

Met wat ik als leidinggevende doe, bereik ik niet altijd wat ik wil. Maar ik wil wel mezelf blijven.

Ik weet niet welke leiderschapsstijl bij mij past. HELP!

 

 
Er is altijd te weinig tijd voor het werk dat er ligtleiderschap taken niet af

De tijd glipt als zand door mijn handen. Altijd te veel te doen en te weinig tijd.

De dag is om en mijn taken zijn weer niet af. HELP!

 

 

 

Herken je ze? Misschien heb jij nog wel andere hobbels ook. Alsof je niet al genoeg te doen hebt….

Van berg tot een verzameling molshopen

Het voelt als een berg waar nauwelijks overheen te kijken is. Maar je kunt het ook zien als een verzameling molshopen. Het wordt een stuk overzichtelijker als jij voor jezelf uitrafelt wat jouw molshopen zijn. Dat je gaat zien waar en hoe ze liggen en een idee krijgt welke je het meeste in de weg ligt.

Leiderschap niet te overziene berg 4839 scaled

Als je dat eenmaal weet, kun je je concentreren op de meest hinderlijke molshoop. Dan is het een kwestie van een schep pakken die precies groot genoeg is en aan de slag gaan. Of om even buiten de metafoor van de molshopen te stappen: de juiste vaardigheden aanleren, oefenen en gaan toepassen.

Het leuke is dat er voor een fijn leiderschap best veel scheppen zijn en dat er heel veel manieren zijn om je die bepaalde vaardigheid eigen te maken. Voor elk wat wils. Dan is het vervolgens een kwestie van juist die vaardigheden gaan leren en oefenen die je helpen je meest hinderlijke molshoop uit de weg te ruimen of in ieder geval zo laag te maken dat je er niet meer voortdurend over struikelt.

Een greep uit vaardigheden waarin je je kunt bekwamen: effectief communiceren, assertiviteit, timemanagement, spelen met leiderschapsstijlen, luisteren en doorvragen, gesprekstechnieken, omgaan met speelruimte en noem maar op.

Leiderschap verschillende tools 1 rotated

Als je meer dan één lastige molshoop hebt, dan is er ook niets aan de hand. Je begint met de grootste en werkt gestaag verder tot je over geen enkele meer steeds struikelt. De enige voorwaarde is er tijd en ruimte voor maken. Want leren kennen van je molshopen, vinden van de juiste schep en oefenen met uit de weg ruimen gaat niet terwijl je druk bezig bent een onoverzichtelijke berg te beklimmen. Maar geloof me, hier tijd voor maken loont! 

Leiderschap molshopen 1

Tijd en ruimte maken betekent even afstand nemen, een adempauze inlassen. Sparren met iemand die een frisse blik, een bak ervaring en een emmer vol uiteenlopende scheppen heeft. Oefenen vanuit een nieuwe invalshoek. Feedback krijgen en daarvan leren. Aan het roer gaan staan van je eigen ontwikkeling en stappen vooruit maken.

Herken je dit?

Dan is dit voor jou misschien het moment om de molshopen in je leiderschap te organiseren en een voor een uit de weg te ruimen. Stap even uit de tredmolen van de waan van de dag en gun jezelf die adempauze. Tijd voor sparren en spiegelen, twijfelen en weifelen. Ruimte voor een rustig gesprek met een kop thee, voor een  wandeling, voor een paar keer diep ademhalen en even niets hoeven. Dan ontstaat en ruimte voor groei.

In mijn landelijk gelegen praktijk is volop ruimte voor al deze dingen. Terwijl ik met je meedenk en -loop, met mijn bak ervaring en emmer vol verschillende scheppen, ga jij een voor een je molshopen te lijf en geef je ruimte aan je leiderschap.

Klaar om je molshopen aan te pakken en je leiderschap een vrije vlucht te geven?

leiderschap ganzen scaled

Klik hier om contact op te nemen voor een gratis oriëntatiegesprek.

Angeline Schoor
Da Capo Coaching